the Pitcairn Museum of Contemporary Art

Sara Postolle

Soon

Sara Postolle (1997, Polen) is opgegroeid in het buitenland en is in het verleden vaak geïmmigreerd vanwege het werk van haar ouders. In haar werk is thuis een dubbelzinnig concept. De kunstenaar ziet het begrip ‘thuis’ vooral als een ‘state of mind’ en daarmee draait haar werk om onderwerpen als: (im)migratie en het oversteken van grenzen tijdens het reizen. Zowel fysiek als in gedachten.

Haar recente werk gaat over het idee van mentale tijdreizen. Ze onderzoekt het gebruik van topografische plaatsaanduidingen als belichamingen voor het recreëren van belangrijke herinneringen en momenten in haar leven. In veel van haar recente werk maakt ze gebruik van de bushalte. Zij ziet de bushalte met name als een plaats is die nooit een eindbestemming kent en gebruikt dit als een metafoor is voor haar eigen immigratie verleden. Postolle heeft zich voorgenomen om haar bushaltes op een wereldreis te sturen om migratie in haar naam te ervaren terwijl zij zich juist voor een tijdje op één plaats vestigt.

De installatie Soon is een metaforische verbeelding van het moment van vertrek van een plek die ooit een thuis voor haar was. In dit werk binnen haar bushalte-serie bestaat de setting onder andere uit een bushalte, een gele bus en een billboard. De miniatuur setting van de PMCA stelde de kunstenaar in staat om het idee van een enkele gedachte te verbeelden. Een moment in de tijd waar men naar kan kijken en een moment van contemplatie.

Sara Postolle woont en werkt in Groningen en studeerde af aan de Academie Minerva.  Op dit moment studeerd zij aan het Frank Mohr Institute in Groningen en verwacht ze in 2023 haar MA te behalen.

Geselecteerde tentoonstellingen uit 2021;

– “How I met Myself”; Langstme – de derde triënnale van Beetsterzwaag, Nederland.

– “Amantes Cyberneticus: Contact ”; Sofia Art Week: Future Oracles op verschillende locaties in Sofia, Bulgarije.

 
Vorige slide
Volgende slide

Location

Gedempte Zuiderdiep 132

9711 HM

Groningen

Opening Hours

Opened Daily 24/7

Free of charge

Social Media

© Pitcairn 2021