the Pitcairn Museum of Contemporary Art

Paraskevi Frasiola

This is soooo heliuarious !

Paraskevi Frasiola werkt als kunstenaar met verschillende media: ze maakt tekeningen en schilderijen, keramische sculpturen, animaties en tevens performances. Voor haar performances maakt zij gebruik van een alter ego genaamd ‘The Discreet Artist’, de discrete of onopvallende kunstenaar.

Haar werk gaat gepaard met geheel eigen vorm van humor, ze wil een existentiële slapstick-komedie creëren die zich in een object maar ook in fysieke actie in de vorm van een performance kan manifesteren In haar werk ziet ze het beeld als een projectie van zichzelf maar ook als een gelegenheid om persoonlijke opmerkingen te maken over de “condition humaine”.

De uitgangspunten in haar werken zijn uitéénlopend van het weer, de natuurlijke elementen tot en met de traditionele landschapsverbeeldingen. Ze voegt hier details aan toe, verwijdert of past ze details aan die de oorspronkelijke inhoud volledig veranderen. Haar ambitie is dat haar werk niet alleen voor haarzelf, maar ook door het publiek ondergaan wordt als een vorm van ‘comic relief’.

De titel is een woordspeling op het Griekse woord zon=Helios (Ήλιος) en het engelse hilarious (hilarisch)

Paraskevi Frasiola (Griekenland 1979) studeerde schilderkunst aan de kunstacademie van de Aristoteles Universiteit in Thessaloniki (MA) en het Frank Mohr Instituut in Groningen (MFA). Ze ontving onlangs de Mondriaan Fond en het Stipendium voor opkomende artiesten. Haar werk is te zien in videofestivals, musea en galeries in binnen- en buitenland. 

Tentoonstellingen (selecties): : 2020 Prospects and Concepts Art Rotterdam 2019 Dortmunder U (DE), MU Eindhoven, Galerie van Gelder Amsterdam, 2017 Contemporary Art CentreThessaloniki (Gr).

Website Kunstenaar

Vorige slide
Volgende slide

fragment: ‘This is soooo heliuarious !’

Adres

Gedempte Zuiderdiep 132

9711 HM

Groningen

Openingstijden

Dagelijks geopend 24/7

Gratis toegang

Social Media

© Pitcairn 2020