the Pitcairn Museum of Contemporary Art

Niels Post & Petra van Noort

On Spam, Comment Spam #137-140 #Sunset

Overdaad, verlangen en onvermogen zoals geëtaleerd op het internet zijn een belangrijke bron in het werk van zowel Niels Post als Petra van Noort. Beide kunstenaars gebruiken uiterst arbeidsintensieve manieren van werken om de online scroll-cultuur om te zetten in tekeningen en sculpturen.
 
Post & Van Noort begonnen de afgelopen jaren samen te werken aan een doorlopende serie wandsculpturen waarin een door Petra geschilderd Instagram-
landschap (#Sunset) samenvalt met een handgezaagde tekst die Niels Post in zijn spamfilter aantrof.
 
Petra van Noort is afgestudeerd aan de KABK in Den Haag. Ze maakt muurschilderingen en tekeningen op papier. Haar recente werken gaan over Instagirls. Vrouwen die duizenden foto’s van zichzelf op Instagram plaatsen in de hoop op een carrière als influencer al hebben ze amper volgers. Van Noort volgt ze en aan de hand van geposte selfies en beeldelementen uit hun Instagramfeed bouwt ze haar grote collage-achtige muurschilderingen en tekeningen op.
 
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.
 
Niels Post en Petra van Noort wonen en werken in Rotterdam.
 
Niels Post Website
 
Petra van Noort Website
Vorige slide
Volgende slide

Adres

Gedempte Zuiderdiep 132

9711 HM

Groningen

Openingstijden

Dagelijks geopend 24/7

Gratis toegang

Social Media

© Pitcairn 2022