the Pitcairn Museum of Contemporary Art

Līga Spunde

Work Work Work

De werken van Līga Spunde zijn multimedia-installaties, waarin persoonlijke verhalen nauw verweven zijn met een zorgvuldig geconstrueerde fictie. De interpretaties en het gebruik van herkenbare personages dienen als een verlengstuk van haar persoonlijke ervaringen, waarbij algemene waarheden worden aangeboord. Gewoonlijk bepaalt de inhoud van het werk de fysieke vorm van de conceptie, zodat in de installaties een verscheidenheid aan media en materialen wordt gebruikt.
 
Ondanks de voortdurende aanwezigheid van technologie in ons dagelijks leven, zijn utopische voorspellingen over de vervanging van menselijke hulpbronnen door robotalternatieven nog niet uitgekomen. In plaats van eenvoudigweg verschillende processen te vergemakkelijken en meer tijd vrij te maken, heeft de technologie het levenstempo onredelijk opgedreven en ons gedwongen bij te blijven. We horen steeds meer over burn-out, paniekaanvallen, depressie en diverse emotionele stoornissen die zijn ontstaan als neveneffect van een levenstempo dat te hoog is voor ons. Ze hebben een directe invloed op onze capaciteiten en onze levenskwaliteit, en worden weerspiegeld in de omgeving, in onze beslissingen en houdingen. De scène van de installatie Work Work Work is ontworpen als een visuele allegorie voor de eindeloze haast van de moderne wereld, het eeuwige gebrek aan tijd, en de gevolgen die dit heeft op ons geestelijk welzijn. Het is een vriendelijke herinnering om beter voor onszelf te zorgen en onmiddellijk de data voor een vakantie vast te leggen.
 
Liga Spunde (Riga, Letland 1990) woont en werkt in Riga (Letland).
Opleiding: Department of Visual Communication of the Latvian Art Academy 2016
Līga Spunde heeft deelgenomen aan verschillende tentoonstellingen en kunstprojecten in Letland en
daarbuiten.
 
Geselecteerde tentoonstellingen:
Solo: 427 Gallery Riga, 2022, Contemporary Art Center, Riga, 2019, LV
Group: CAC Brétigny(Fr.) 2022, Kogo Gallery, Tartu (Est), Latvian Center for Contemporary Art, 2021, Latvian Center for Contemporary Art, 2020.
 
Vorige slide
Volgende slide

Adres

Gedempte Zuiderdiep 132

9711 HM

Groningen

Openingstijden

Dagelijks geopend 24/7

Gratis toegang

Social Media

© Pitcairn 2022