the Pitcairn Museum of Contemporary Art

Dineke Oosting

Feeling Rich

Oosting’s atelier is overvol, alle in de loop der tijd verzamelde materialen heeft ze nodig, ze kan er niet zonder want dit zijn de bouwstenen van haar werk. Haar atelierpraktijk is een combinatie van diverse disciplines waarin ze op virtuoze wijze beeldhouwkunst, installaties, keramiek, schilderen, collage en fotografie met elkaar weet te combineren.
 
Daarvoor ‘plukt’ ze spullen uit het dagelijkse leven. De vondst van bijvoorbeeld een onbeduidende ketting genereert nieuwe ideeën en betekenissen in combinatie met andere materialen en voorwerpen. Veel van de materialen in haar collectie zijn ooit weggedaan, weggegooid of weggegeven maar zie waar toe het materiaal in staat is. Oosting blaast er nieuw leven in en nu spreekt het tot je zonder woorden. Een schoen is niet zomaar een schoen in haar werk maar samen met een stuk gebakken klei, nepwimpers en de andere materialen ontstaat er een object wat ons voor raadsels stelt: hors catégories. 
 
Met de tentoonstelling: ‘Feeling Rich’ stelt Oosting het (je) rijk voelen tegenover het rijk zijn. Geëtaleerde rijkdom als schone schijn. Ook al glanst de ketting met het opschrift: ’Rich’ opzichtig, het blijft een in massa geproduceerd prul van de rommelmarkt. Hoe tegenstrijdig kan het wel niet zijn?
 
Dineke Oosting (1967) woont en werkt in Groningen.
Opleiding: Hanze Hogeschool Academie Minerva, Groningen, 1995
Dineke Oosting heeft deelgenomen aan verschillende tentoonstellingen en kunstprojecten in Nederland en Duitsland.
Geselecteerde recente tentoonstellingen: Keramik Künstlerhaus, “How many cats do you have”, Neumünster(DE),2022, Museum Belvedere, “Stroom 
opwaarts” Heerenveen, 2022, CODA Museum,Apeldoorn, 2021, Melklokaal,“Objects of Desire”, solo, Heerenveen, 2019
 
Vorige slide
Volgende slide

Adres

Gedempte Zuiderdiep 132

9711 HM

Groningen

Openingstijden

Dagelijks geopend 24/7

Gratis toegang

Social Media

© Pitcairn 2022