the Pitcairn Museum of Contemporary Art

Abiha Naderi

Objects in the mirror are closer than they appear

Abiha Naderi neemt alle dingen waar in het licht van hun materialiteit, of het nu gaat om herinneringen, gedachten of media. Naderi creëert een illusie en bevraagt daarmee de perceptie, waarbij hij het object zichzelf laat representeren. In zijn werken gebruikt Naderi verf om de grenzen tussen werkelijkheid en illusies te doen vervagen. Door de perceptie uit te dagen wil hij de toeschouwer laten twijfelen aan wat zich voor hem bevindt, de illusie is een visuele vertaling van onzekerheid. In veel van zijn werken breidt hij de illusie ook uit naar de omringende ruimte en andere media. Buiten het doek, in een samensmelting van verschillende media en technieken.
 
Het voor het PMCA gemaakte werk maakt deel uit van zijn Stages serie, een reeks installaties waarin de sculpturale mogelijkheden van de schilderkunst worden onderzocht.
 
Meer dan op het eerste gezicht lijkt.
 
Abiha Naderi (Esfahan, Iran,1989) woont en werkt in Groningen.
Opleiding: Fine Art (Bc) Minerva Academy Hanze University, Groningen, 2022.
 
Recente tentoonstellingen:
Drawing Centre Diepenheim 2023, Young talents the ‘best graduates’ of the Dutch art academies, SBK Amsterdam, Halfrond Groningen, 2022, Selection graduates, Pictura, Groningen,2022.
 
Vorige slide
Volgende slide

Adres

Gedempte Zuiderdiep 132

9711 HM

Groningen

Openingstijden

Dagelijks geopend 24/7

Gratis toegang

Social Media

© Pitcairn 2023